Nyugat-Dunántúl

A likócsi Segítőház hajléktalan otthonának lakói harmadik alkalommal vettek részt azon a városnézésen, amelyet a részleg munkatársai több mint harminc gondozott részvételével szerveztek.

A kisvonat háztól-házig vitte a hajléktalanokat. A zömében rokkant, segédeszközzel közlekedő gondozottak közül többen évek óta nem látták a belvárost, így a városnéző kisvonat kocsijaiból örömmel fedezték fel az új épületeket és csomópontokat.

Szemenyei Beáta, az idősotthon részlegvezetője elmondta, az előzetes tájékozódás szerint több lakó – tartós betegség, végtaghiány miatt – évek óta nem jutott el a kórházon, vagy az orvoson kívül jóformán sehova, így nekik mindenképpen nagy kalandot jelentett a vonatozás. Több mint harmincan csatlakoztak a városnézéshez, amelynek kellemes hangulatát, a látottakat várhatóan napokig emlegetik majd az otthonlakók. Nem ez az egyetlen program egyébként a hajléktalanszálló lakóinak életében, mert a hársfavirág fesztivál, a focikupa mellett a közeljövőben például az idősotthon lakóinak bográcsozást szerveznek.
 

Élményvonatás hajléktalanokkal Győrben - Fotó: Harcsás Judit

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com