Nyugat-Dunántúl

A társadalmi szerepvállalás két példájával is szolgál a Second Hand Kft. A szombathelyi székhelyű cég hajléktalanokat segít és sportrendezvényt szervez.

Eőry Csaba, a Second Hand Kft. menedzsere és Stankovics Erika, a hajléktalan-ellátással megbízott szombathelyi, önkormányzati tulajdonú vállalkozás, a Savaria Rehab-Team Kft. ügyvezetője ma, a sajtó jelenlétében írta alá azt a megállapodást, amelyben a Second Hand vállalta, hogy egy éven keresztül tíz hajléktalan embernek biztosít igényeik szerint öltözetet.

Eőry Csaba elmondta, hogy azért választották a hajléktalanok segítését, mert ez az a terület – a szóba jöhető támogatási lehetőségek és igények közül – amelyik a legmostohább helyzetben van. Szerettek volna úgy segíteni, hogy az látható, követhető legyen. Reményei szerint azzal, hogy megfelelő öltözetet biztosítanak hajléktalanoknak, hozzájárulnak ahhoz, hogy pártfogoltjaik vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba.

- Megfelelő ruha nélkül munkát keresni vagy tanfolyamra járni nem lehet – mondta Stankovics Erika, a Savaria Rehab-Team vezetője. Olyan emberekhez jut el a ruha-adomány, akik részt vesznek egy most induló, társadalomba való visszailleszkedést szolgáló programban. Az igazgató hangsúlyozta azt is, hogy a látszat ellenére azok a hajléktalanok vannak kevesebben, akiket az utcán látunk, – Szombathelyen legalább is – az otthon nélkül maradt emberek túlnyomó többsége nem marad fedél nélkül.

A kezdeményezést üdvözölte, és a város nevében megköszönte dr. Prugberger Emil, Szombathely egészségügyi bizottságának elnöke. Úgy gondolja, ez a támogatás azt is szolgálja, hogy a legnehezebb sorsú emberek tudják, nem maradtak magukra a bajban, ez motiválhatja őket abban, hogy saját sorsukon változtassanak.

A Prugberger Emil a Second Hand másik kezdeményezését is a város polgárainak figyelmébe ajánlotta. Ez egy egész napos rendezvény, melynek középpontjában a sport és az egészségmegőrzés áll. A képviselőtől megtudtuk, ő triatlonista szenvedélyét köszönheti egy hajdani tömegsportrendezvénynek, mozgalomnak, az olimpiai ötpróbának. A szombati rendezvényen kerékpározni és futni fog.

A II. Sport és Egészségnapot Ilyés Krisztina szervező nem csak az örökmozgóknak, hanem az alkalmanként sportolóknak is ajánlotta. Ők a hobbi kategóriában indulhatnak, az egyébként minden korosztálynak meghirdetett futamokon. A testmozgás mellett az egészségpark is nagy érdeklődésre számíthat. Itt szűrővizsgálatokon vehetnek részt az érdeklődők, sor kerül véradásra, és különböző egészségmegőrzést szolgáló tanácsadásra is.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com