Nyugat-Dunántúl

Hajléktalanok költöztek a Color régi, Mártírok úti épületébe. Az ingatlan állapota annyira leromlott, hogy veszélyezteti a járókelőket. Az építéshatóság már intézkedett, s újabb lépést tervez.

Évek óta üresen áll a Color régi épülete, amelyet az üzem kiköltözése után lakóparkká akart alakítani egy ír befektető. Megkapta rá az építési engedélyt, de a kivitelezés nem kezdődött el, s úgy tűnik, nem is lesz belőle semmi, mert az ingatlan tulajdonosa felszámolás alatt áll. Az épület állapota időközben leromlott, s hajléktalanok költöztek a falaiközé. Az ablakok kitörtek, még az is előfordulhat, hogy üvegcserép hullik le a magasból, és okoz balesetet.

A belváros közepe - Fotó: Katona Tibor (További képekért klikk a fotóra!)

A belváros közepe - Fotó: Katona Tibor (További képekért klikk a fotóra!)

- Az épület nyugati oldalán, a belső udvar felől  a legkritikusabb a nyílászárók állapota, de már az utcafronton is láthatók a problémák  - mondta Takácsné Czukker Szilvia   építéshatósági osztályvezető.  - Hatóságunk nyáron   eljárást indított annak érdekében, hogy a tulajdonos megakadályozza az illetéktelenek  bejutását az épületbe, és megszüntesse a balesetveszélyt. A kitört ablaküvegeket július 25-ig el kellett volna távolítani, és a bejáratot lezárni, valamint kértük, hogy  helyezzenek ki figyelmeztető táblát, és építsenek védőtetőt az utcafronti homlokzat elé a Mártírok útján közlekedők és a parkoló autók biztonsága érdekében.

Az építéshatóság szakemberei bejárták az üzemépületet, s rögzítették a látottakat. Ha a siralmas állapotokat és a balesetveszélyt  nem szünteti meg a tulajdonos, hatóságilag intézkednek – Fotó: Katona Tibor

Az építéshatóság szakemberei bejárták az üzemépületet, s rögzítették a látottakat. Ha a siralmas állapotokat és a balesetveszélyt nem szünteti meg a tulajdonos, hatóságilag intézkednek – Fotó: Katona Tibor (További képekért klikk a fotóra!)

A felszámolás alatt álló cég nem reagált a határozatra, ezért  az építéshatóság táblázta ki a balesetveszélyt, és szalaggal kerítette el a veszélyes területet, ez azonban  nem bizonyult tartós megoldásnak. Újabb, szűkebb határidőt adtak  a tulajdonosnak a felszámolón keresztül a határozat végrehajtására, és bírsággal igyekeztek   kikényszeríteni az előírtakat,  de ez sem vezetett eredményre.

Csütörtökön bejárást tartottak a régi Color-ban, s  megállapították, hogy változatlan a helyzet, ezért hatósági végrehajtást készítenek elő.

- Azt tapasztaltuk, hogy a védőtetővel  nem orvosolható megnyugtatóan  a probléma, ezért jelenleg a földszinti nyílások befalazásában látunk megoldást  - tájékoztatta lapunkat Takácsné Czukker Szilvia.   - Amennyiben sor kerül a  hatósági végrehajtásra, a rendőrség közreműködését kérjük, mert akkor a hajléktalanoknak is el kell  hagyniuk az épületet. Őket a hajléktalan szállóra irányítjuk a szociális törvény értelmében  jelezte az osztályvezető.

 

A lepusztult épületbe beköltöztek a hajléktalanok - Fotó: Katona Tibor (További képekért klikk a fotóra!)

A lepusztult épületbe beköltöztek a hajléktalanok - Fotó: Katona Tibor (További képekért klikk a fotóra!)

A Color átalakítására 2007-ben kapott építési engedélyt a befektető. Nyolcvan lakást szeretett volna  létrehozni  két tömbben. A  lakások egy részét a    Mártírok úti főépületben   alakította volna ki, a többit a belső udvaron, egy új épületben. Terve azonban nem vált valóra. Az ingatlan tulajdonosa, a Color-Park Ingatlanhasznosító Kft. jelenleg felszámolás alatt áll. A felszámolót pénteken nem sikerült elérni, így nem tudtuk megkérdezni, hogy alakul a belvárosi üzemépület sorsa.

 Az előzmények itt

2010. szeptember. 18. szombat | Szerző: Szabó Judit

forrás: Zalai Hírlap

Az eredeti cikk itt olvasható

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com