Nyugat-Dunántúl

Csütörtökön zárókonferenciával ünnepelték a zanati úti éjjeli menedékhelynek, és átmeneti szállásnak a korszerűsítését, ami uniós forrásból valósulhatott meg.
A konferencián Stankovics Erika, a Savaria Rehab- Team Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket, és bemutatta az ellátó rendszert az 1992-ben megnyitott Segítőháztól egészen a most megvalósult beruházásig, fejlesztésekig.

Jelenleg körülbelül negyven fő él Szombathelyen az utcákon, ebből mintegy tizenöt fő nem veszi igénybe az ellátórendszer nyújtotta lehetőségeket. A bekerüléshez, az emberi együttélés alapvető szabályait kell csak betartaniuk, és egy tüdőszűrő vizsgálaton kell résztvenniük.

Az utcai szociális munkások információt nyújtanak az ellátórendszerről a hajléktalanoknak - meséli Stankovics Erika, miközben az intézmény is információt kap a Szombathelyen, sőt a megyében élő hajléktalan emberekről is. Igénybe vehetik az éjjeli menedékhelyet, ahol tisztálkodhatnak, kimoshatják a ruhájukat.

Az átmeneti szállásokon élők rehabilitációs programokon vesznek részt, hogy változtatni tudjanak az életvitelükön. Az önálló életre képes emberek, utógondozás mellett albérletbe költözhetnek.

Az uniós forrásból felújított zanati úti épület immár kilencven férőhelyes, ebből hetven főt tudnak elhelyezni az átmeneti szálláson. Bővült a parkoló, akadály-mentesítették az épületet, közösségi helyiségeket, konditermet alakítottak ki. Többek között lecserélték a fűtési rendszert, a nyílászárókat, lett lift, orvosi és beteg szoba. Két terápiás szobát is létesítettek.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com