Nyugat-Dunántúl

Megtelt hajléktalanokkal a hatvanszemélyes győri krízismenhely, amint hidegre fordult az idő. A krízisellátásra 14 millió forintot fordít az önkormányzat - mondta Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője.

Az egész éven át működő hajléktalanszállón, a krízislakásokban és a téli menhelyen összességében háromszáznál több hajléktalan kap menedéket Győrött, azonban még így is hozzávetőleg 230-250 otthontalan fedél nélkül vészeli át a telet. Ők utcán, lépcsőházakban, elhagyatott épületekben húzzák meg magukat. Őket forró teával, étellel és szükség esetén gyógyszerrel támogatják. Ebben a munkában az egyik egyházi szervezet is közreműködik. Az ősszel befejeződött hajléktalanszámlálás adatai szerint Győrött 197 emberrel vannak rendszeres kapcsolatban az utcán szolgálatot teljesítők. Ennél azonban több rászoruló van, számuk a becslések szerint közelíti a 250-t - közölte a szakember. Az elmúlt években hajléktalan nem fagyott meg a Rába-parti városban.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com