Nyugat-Dunántúl

Az utcán élő emberek a legsebezhetőbbek, leginkább veszélyeztetettek, hangzott el hétfőn azon a regionális szakmai napon, melyet a hajléktalan emberekkel kapcsolatba kerülő szervezetek munkatársainak rendeztek.

- A Foglak elnevezésű, a hajléktalan emberek társadalmi integrációját elősegítő program részeként azokat hívtuk konzultációra, akik munkájuk során naponta találkoznak az utcán élőkkel - magyarázta Kardos T. Ádám koordinátor. - A hajléktalanok zöme elfogadja a segítséget, krízishelyzetben az ellátórendszer hatékonyan tud fellépni. Sajnos létezik egy szűk réteg, amellyel súlyos gond van: agresszíven koldulók, pszichésen betegek, börtönből szabadulók. Eszközeink nem alkalmasak ezek kezelésére, ahogy nem feladatunk azok ellátása sem, akik lakással bírnak, de anyagi körülményeik miatt képtelenek fenntartani még magukat is - sorolta a problémákat.

Forró tea, némi élelem – a túléléshez ez is kell a hideg napokon. Király Melinda és Székely Miklós elôkészítik a járatot Fotó. Ohr Tibor

Forró tea, némi élelem – a túléléshez ez is kell a hideg napokon. Király Melinda és Székely Miklós elôkészítik a járatot Fotó. Ohr Tibor

Céljuk a programmal egyebek mellett a jelzőrendszer kiépítése, a kommunikáció megteremtése az egyes szervezetek között. Emellett annak az eljárási rendnek, protokollnak a kidolgozása, amely útmutatást ad számukra az ilyen problémák kezeléséhez.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com