Nyugat-Dunántúl

Az utcán élő emberek a legsebezhetőbbek, leginkább veszélyeztetettek, hangzott el hétfőn azon a regionális szakmai napon, melyet a hajléktalan emberekkel kapcsolatba kerülő szervezetek munkatársainak rendeztek.

- A Foglak elnevezésű, a hajléktalan emberek társadalmi integrációját elősegítő program részeként azokat hívtuk konzultációra, akik munkájuk során naponta találkoznak az utcán élőkkel - magyarázta Kardos T. Ádám koordinátor. - A hajléktalanok zöme elfogadja a segítséget, krízishelyzetben az ellátórendszer hatékonyan tud fellépni. Sajnos létezik egy szűk réteg, amellyel súlyos gond van: agresszíven koldulók, pszichésen betegek, börtönből szabadulók. Eszközeink nem alkalmasak ezek kezelésére, ahogy nem feladatunk azok ellátása sem, akik lakással bírnak, de anyagi körülményeik miatt képtelenek fenntartani még magukat is - sorolta a problémákat.

Forró tea, némi élelem – a túléléshez ez is kell a hideg napokon. Király Melinda és Székely Miklós elôkészítik a járatot Fotó. Ohr Tibor

Forró tea, némi élelem – a túléléshez ez is kell a hideg napokon. Király Melinda és Székely Miklós elôkészítik a járatot Fotó. Ohr Tibor

Céljuk a programmal egyebek mellett a jelzőrendszer kiépítése, a kommunikáció megteremtése az egyes szervezetek között. Emellett annak az eljárási rendnek, protokollnak a kidolgozása, amely útmutatást ad számukra az ilyen problémák kezeléséhez.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com