Nyugat-Dunántúl

Szükség esetén pótágyaznak a likócsi Segítőházban és a Stromfeld úti téli menhelyen is, mert ugyan még csak megvillantotta magát a tél, mégis már most mindkét helyen telt házat jegyeznek.
Az intézmény és a vele együtt működő Segítőház Alapítvány munkatársai hosszú, hideg szezonra készülnek - hangzott el a csütörtöki tájékoztatón.
Egy hónapja nyitva a téli krízismenhely, mégis már most nincs szabad ágy, telt ház esetén pedig a munkatársak pótágyakkal készülnek. Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat intézményvezetője elmondta, a győri városvezetés 14 millió forintnyi támogatása mellett a Hajléktalanokért Közalapítvány nyertes pályázata jelenthet segítséget, amely az intézmény költségvetésébe 500 ezer, az alapítványéba 2 millió 200 ezer forintot hozhat. Az előbbi összeget a legrászorultabbak gyógyszerellátására, az utóbbit az utcán élő 250-260 hajléktalan ellátására fordítják, s ebből kerül a teajáratokra, amelyek a napokban már elindultak.

– A téli időjárásra, s az ünnepvárásra való tekintettel várjuk az adományokat: pénzt, ruhaneműt, takarókat, de tartós élelmiszert is szívesen fogadunk – sorolta az intézményvezető. – Önkéntes munkára is van lehetőség, ám ez ne kipróbálás- hanem rendszerszintű legyen, azaz fontos, hogy számíthassunk az önkéntes kitartására.

A tájékoztatón elhangzott, az egyházak, a civil szervezetek idén is kiveszik a részüket az ünnepvárásból, adományaik folyamatosan érkeznek. Ki amivel csak tud, segít, a baptisták szerdánként például meleg ételt osztanak az utcán.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com