Nyugat-Dunántúl

 

A hideg, téli időjárás a hajléktalanokat és az őket ellátó szervezetek munkatársait teszi próbára leginkább. Győrben körülbelül 500an élnek fedél nélkül, ötven százalékuk a likócsi otthonban talál szállást, a többiek az utcán húzzák meg magukat. A hajléktalanokat segítő szolgálat az aktuális helyzetről és az előttük álló feladatokról tartott csütörtökön sajtótájékoztatót.

images/stories/bakacslaszlo/kep2/hajlektalan2.jpg

Öt éve nem halt meg fagyás vagy kihűlés miatt hajléktalan Győrben, s az idei télen is mindenkit szeretnének megóvni - mondta Sütő Csaba a segítő szolgálat vezetője. A segítőház alapítvánnyal közösen összesen 17 és fél millió forintot fordíthatnak pályázati forrásból illetve az önkormányzat hozzájárulásából a fedél nélküliek téli ellátására. Ebből fedezik a hatvan férőhelyes Stromfeld utcai átmeneti szállás költségeit is. Az a közel 220 ember, aki így is az utcán tölti a telet az a szociális munkásoktól kap napi segítséget.

A rendszeres teajáratok segítenek átvészelni a hideg hónapokat, és az utcai munkások számon tudják tartani, ki szorul további segítségre. A téli időszakban a civil és egyházi szervezetek is aktívabbak, várhatóan több helyen lesz ételosztás, ajándékozás. Már él a diszpécserszolgálat telefonszáma, ide várják az értesítéseket, ha valaki ellátásra szoruló embert lát környezetében.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com