a világból

Első blikkre Eric Sheptock ugyanolyan hajléktalan, mint a legtöbb sorstársa Amerikában. Egyedülálló férfi, sanyarú gyermekkorral – szülei már nyolc hónaposan megverték, maradandó nyomot okozva. A középiskola után néhány évig még ilyen-olyan álláshoz jutott, azután viszont szinte semmihez. Lényegében tizenöt éve az utcán, pontosabban menedékhelyről menedékhelyre vándorolva él.

A negyvenéves fiatalember ugyanakkor nemcsak Washington, de Amerika egyik leg ismertebb hajléktalanja. Blogján, a Facebook közösségépítő portálon és a Twitteren (maximum 140 karakterben „csiripelve”) hívja fel a figyelmet a hajléktalanok helyzetére, küzd aktivistaként annak javításáért. Internet-előfizetése, számítógépe persze nincs: közkönyvtárban, civil szervezet irodájában várja ki a sorát.

A főváros Második utcájában találni a hajléktalanszállót, ahol átvészeli a következő hónapokat. A hipotermia, a kihűlésveszély idejének négy hónapjára a várost törvény kötelezi, hogy fe­delet biztosítson mindenkinek.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com