a világból

Szokatlan Jézus-szobrot kapott ajándékba Ferenc pápa a szerdai általános kihallgatás után: a mű padon alvó hajléktalanként ábrázolja a Megváltót.

A szobrász, Timothy Schmalz, Kanadából szállította Rómába művét. Timothy Schmalz több mint két évtizede kutatja a keresztény művészet kortárs lehetőségeit.

A nagyméretű bronzszoborhoz az indíttatást egy pár évvel ezelőtti személyes élmény adta, és ez a találkozás új megvilágításba helyezte számára az ismert evangéliumi szakaszt, mely arra hív minket: gondoskodjunk az éhezőkről, a szomjazókról, a ruhátlanokról és az idegenekről.

Közvetlenül az általános kihallgatás előtt a Vatican Radio tudósítója faggatta Timothy Schmalzot művészetéről, hitéről és a pápának szánt ajándékáról:

Részletek az interjúból:

„Az evangéliumok és a kereszténység kifogyhatatlan forrás egy művész számára. (...) Amit én próbálok elérni az az, hogy új perspektívába helyezzem ezeket az örök igazságokat.”

„Torontóba mentem... és azt láttam, hogy sokan az utcán, a földön alszanak. Régebben szinte észre sem vettem, mert hozzá voltam szokva a látványhoz, de így, hogy elmentem, és megint visszatértem, nagyon megrázó volt.”

„Egy hálózsákba, vagy vastag, durva szövésű, régi pokrócba bugyolált alakot terveztem, akiből csak a lábát látjuk a szögek hagyta sebekkel...”

„Azt remélem, szinte minden egyes nagyvárosban állhat majd egy ilyen szobor mint vizuális üzenet. (...) Egy köztéri szobor csaknem napi 24 órában igét hirdet... az emberek talán többet törődnek majd a hajléktalanokkal.”

Magyar Kurír
(vn)

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com