a világból

A francia baloldali napilap felidézte, hogy a Fidesz által vezetett fővárosi közgyűlés jóváhagyta a 25 oldalas listát azokról a helyekről, ahol ezentúl nem tartózkodhatnak az utcán hajléktalanok.

Megemlítette azt is, hogy az ülés idején A város mindenkié csoport mintegy negyven tagja, köztük egyetemi tanárok és művészek, elfoglalták a városházát, és órákon át akadályozták a szavazást, miközben verseket és az emberi jogok nyilatkozatát idézték.

A tudósító, Florence La Bruyere szerint azért tudta ezt a rendeletet a jobboldal szélsőjobboldali támogatással megszavazni, mert a parlament szeptemberben elfogadta azt a törvényt, amely az önkormányzatoknak lehetővé teszi a hajléktalanmentes övezetek kijelölését.

A Város mindenkié csoport részéről Udvarhelyi Tessza arra emlékeztetett, hogy egy hasonló, 2011-ben elfogadott törvényt az Alkotmánybíróság megsemmisített, de a kétharmados Fidesz-többség azóta módosított az alkotmányon, amelyben lehetővé tette a hajléktalanok büntethetőségét. Udvarhelyi Tessza szerint a kormányváltás óta “a jogállamiság napról napra gyengül”. Az egyesület egyébként úgy érzékeli, hogy évről évre nő a hajléktalanok száma, amely a 2 millió lakosú fővárosban 10-15 ezerre becsülhető.


http://www.liberation.fr/monde/2013/11/19/le-parti-d-orban-bannit-les-sans-abri-de-la-capitale-hongroise_948147


- MTI -

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com