a világból

Még mielőtt az utcára került, a most 36 éves Joel Hartman mértéktelenül vedelt, drogozott, egyik napról a másikra élt. Azt mondja, rossz úton járt, a baj ott kezdődött, hogy ennek nem volt tudatában. Néhány hete azonban egyik pillanatról a másikra megváltozott az élete, amikor egy szálloda melletti szemetesben – ahonnan a vacsoráját akarta előtúrni – egy tömött pénztárcára bukkant.

Nos, ha felsoroltad magadban mit gondolsz róla első blikkre, elárulom milyen ember is Ő. (Ha mást tételeztél fel, hagyd meg kommentben, hagy tanuljunk belőle mindannyian! :D )

Tehát a férfi neve Joel Hartman (36), egy hajléktalan kukabúvár. Igyekszik túlélni a napokat, a mindennapi betevőjét a szemetesekből halássza ki, ha jobb nem esik le számára. Nem tudom van-e némi fogalmad milyen lehet hószállingózásban, vékony ruhában, kialvatlanul – ezért hullafáradtan -, a kukában turkálni azért, hogy az ételért korgó gyomrodat elhallgattasd?!

Ő, néhány napja – november 22-én is -, ételért kutatott az egyik szemetesben.
Maga sem hitt a szemének, amikor kiemelte egy turista tömött pénztárcáját, tele igazolványokkal, hitelkártyákkal, és pénzzel.Mit gondolsz, átgondolva  Joel mindennapjait, mit tett a férfi a pénztárcával?

Az ember, aki elismerte, hogy alkohol és drog problémái vannak, elindult, hogy megkeresse a pénztárca tulajdonosát!

Hartman nyakába vette a várost, és Atlanta belvárosában, 4 különböző szálloda előtt is elment, hátha megpillantja az igazolványon lévő embert. Egyszer csak felismerte. A biztonsági kamerák rögzítették, amint Hartman odafordult a biztonsági őrökhöz, átadja nekik a pénztárcát.
Amikor kiléte felől érdeklődtek, a férfi hamis nevet adott meg nekik, Josh Crabber-ként mutatkozott be, mert tudta, hogy helyesen cselekszik, és nem várt érte hálát!

Scott Stuckey, a hotel ügyvezető igazgatója kiderítette, hogy a tárca egy francia nőé, aki egy konferencián tartózkodott a városban, és kirabolták november 7-én, amit aznap jegyzőkönyvbe vetetett a rendőrségen. Hála Hartman kitartásának, a tárcát mindenestől visszakapta!

Stuckey tudta, hogy most rajta a sor.
“Amikor az ember élelmiszer után kutat a kukában, akkor valószínűleg, élete legnehezebb időszakát éli meg. De ha valaki emellett is képes visszaadni a pénztárcát, azt az embert meg kell jutalmazni!” – nyilatkozta a WSB-nek.

Stuckey hajléktalan emberekkel beszélt az utcán, hogy segítsenek számára felkutatni ezt a HŐS-t, de csak az álnevét ismerte. Egy héttel később, azt követően, hogy elindult a városban a szóbeszéd, megjelent Hartman az Omni Hotelben. A szálloda mindenáron meg akarta jutalmazni Őt.
Az alkalmazott, felkísérte a hajléktalan férfit a luxus lakosztályba, és kérték, hogy töltse velük a Hálaadást. A szoba szervíz 0-24-ben a rendelkezésére lett bocsájtva, és kapott 500 $ jutalmat is készpénzben.

Hartman szótlanul, szerényen fogadta ezt a gesztust.
Stuckey pedig nem tudott mást tenni, mint hosszan átölelni Őt, és megköszönni azt, amit tett.
“Én csak egy jó dolgot akartam csinálni. Talán azt mondják majd, itt egy totál drogos, csúnya srác, mégis tud jó dolgot tenni. Talán tudok is…” – mondta Hartman pénteken egy interjúban. Továbbá elmondta, hogy március óta hajléktalan, amikor is a barátnője meghalt. Az utóbbi időben Atlanta külvárosában, egy erdőben alszik.
Tervei szerint, amint elhagyja a hotelt, tehervonatra ül, és irány Alaszka.
Figyelemhiányos hiperaktivitással küzd, amiért nehezen tudna stabil munkahelyet találni, de dolgozni szeretne, aminek úgy érzi, most megtalálja a módját.

Forrás: Wptv

Fordította: Gini PappSzóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com