a világból

„32 ezer ember dolgozik a szociális rendszerben – a gyerekvédelem, a fogyatékkal élők segítése és az idősgondozás a szakterületük. Ebből a keretből 3 ezret fogunk leépíteni, költségmegtakarítás címén” – nyilatkozta csütörtökön a román munkaügyi miniszter. A tárcavezető szerint a gyerekvédelem költségvetési keretét 26 százalékkal, a fogyatékkal élők gondozásának támogatását 8%, míg az idősgondozást 3%-kal csökkentik. 

A leépítéssel párhuzamosan növelné a minisztérium a szakképzés mértékét, vagyis a napközis ellátást biztosító intézményekben dolgozók legalább 60, míg a teljes napos ellátást biztosító intézményekben a szociális munkások minimum 80 százaléka a tervek szerint szakképzett munkavállaló lesz.

A tervek szerint a nevelőszülők által gondozott egyetlen gyerek után 20 896 lejt fizetnek az idei évre, 13 931 lejt fizetnek fejenként, ha két gyerek ellátására kerül sor, és 11 014 lejt fejenként, ha három gyerek nevelése biztosított. A sérültséggel élő gyermekek után 24 452 lejt kap az, aki egyetlen gyerek ellátását, 21 501 lejt kap az, aki több gyerek gondozását biztosítja. A HIV és AIDS fertőzött gyerekek esetében 28 467 lej jár egy fő, 21 501 lejt biztosítanak több gyerek után.

A sérültséggel élő felnőttek számára gondozást biztosító központokban egy gondozott után 23 164 lej támogatás jár, a rehabilitációs központokban ez az összeg 24 423 lej, a neuropszichiátriai központokban a keret 26163 lejre módosul.

A krízisközpontokban, és a családon belüli erőszakot elszenvedő áldozatokat gondozó intézményekben a normatív támogatás 13 291 lej napközis ellátásban, és 4992 ambuláns ellátás esetén.

Az idősotthonok éves normatív támogatása 16 926 lej lesz gondozottanként.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com