a világból

Az Európai Unió szociális és foglalkoztatási biztosa bírálja a finn kormánynak azt a tervét, amellyel megtiltaná az északi országban az utcai koldulást.

Andor László a helsinki EU-képviselet online közleményében kritikával illette Anne Holmlund finn belügyminiszter fenti elképzelését. Mint írta, annak nincs semmi értelme. Az európai romákat sújtó szegénység leküzdéséért azokra az államokra hárul a felelősség, amelyeknek polgárai a roma kisebbség tagjai.

A romák között széles körben elterjedt szegénység az EU-biztos szerint a több évtizedes kirekesztésnek és a magas munkanélküliségi aránynak tulajdonítható. A romák szegénysége és az ebből következő koldulás legjobb ellenszerei a foglalkoztatási programok és a roma családok ösztönzése arra, hogy járassák óvodába, iskolába a gyerekeiket. Utóbbiak ugyanis csak így tehetnek szert magasabb képzettségre, szakismeretekre.

 A finn kormány a május elején hadat üzent a főleg Romániából és Szlovákiából érkező s elsősorban Helsinki utcáit elárasztó roma koldusoknak. Azt tervezi, hogy törvényi úton az egész országban betiltja az utcai koldulást. Matti Vanhanen miniszterelnök nemrég arra szólította fel honfitársait, hogy ne adjanak pénzt utcai koldusoknak.    Emberjogi szervezetek és roma képviselők bírálták és diszkriminatívnak nevezték a kormány tervét, mivel az kifejezetten csak egy népcsoport tagjai ellen irányul.

(MTI)

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com