a világból

Sepsiszentgyörgyön évek óta tele van az éjjeli menedékhely, és nincs hely az újabb hajléktalanok befogadására. Az 55 férőhelyes szállón mintegy hatvanan húzzák meg magukat éjszakára. Tankó Vilmos a szociális igazgatóság vezetője elmondta: már évek óta tervezik, hogy hajléktalan szállóvá alakítják a Csíki-negyedi kazánházat, ahova a becslések szerint 120 személyt tudnának befogadni. A pályázatot benyújtották a Regionális Operatív Programhoz, de kénytelenek tovább halasztani a kivitelezést, mert elfogyott a lehívható pénzalap.

A polgármesteri hivatal ingyenkonyháján naponta 140 adag ebédet főznek meg, a költségvetési megszorítások miatt csökkenteni kellett az adagok számát. Tankó Vilmos elmondta, ha nagy hidegek lesznek, megengedik, hogy a hajléktalanok napközben forró tea mellett a szociális étkezdében üldögéljenek.

A Máltai Szeretetszolgálat hetente három alkalommal, szendviccsel és teával vendégeli meg a hajléktalanokat. Tischler Ferenc a szolgálat megyei elnöke elmondta, a múlt héten kezdték el a programot, és arra számítanak, hogy a téli hónapokban mintegy harminc hajléktalan jár majd be a szendvicsért és a teáért.

Sepsiszentgyörgyön mintegy húsz hajléktalanról tudnak, a többségük férfi. Általában nyáron napszámos munkából tartják fenn magukat, télen viszont behúzódnak a városba.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com