a világból

Mostanáig Ausztria hajléktalanoknakfenntartott szállásai csupán osztrák állampolgárok feje fölé nyújtottak fedelet, illetve azoknak, akik bizonyítani tudták, hogy legálisan tartózkodnak az országban. A munka nélküli uniós polgárok, vagy akiknek nem volt nyomós okuk a tartózkodásra és nem volt betegbiztosításuk, nem húzhatták meg magukat a szállásokon.

A szállást Wolfgang Pucher, egy katolikus pap vezeti. Josef Pröll alkancellár a szerdai megnyitón a kezdeményezést "lenyűgöző és fontos ötletnek" nevezte. A szervezők arra számítanak, hogy a szállás valószínűleg az Európai Unió új, szegényebb országainak a hajléktalanjait vonzza majd. A Szent Vince közösség által üzemeltetett "VinziPort" Bécs 14., Penzing nevű kerületében található, és 85 embernek nyújt fedelet. Az ide betérőknek tisztálkodó helyiségek is rendelkezésükre állnak, s szerény vacsorát is kapnak. Mint Pucher hangsúlyozta, ez nem szálloda, csak délután hattól reggel hétig tartja nyitva kapuit - a hétvégeken tovább lesz nyitva.

A szolgáltatásért jelképesen egy eurót kell fizetni. Bécsben becslések szerint 300 olyan uniós hajléktalan él, akik nem jogosultak szociális segélyre, s ezért az éjszakai menedékhelyeket sem vehetik igénybe. "VinziPortban osztrákok nem alhatnak, nekik számos más lehetőségük van, míg a külföldiek ellátása mostohább" - nyilatkozta az osztrák pap.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com