a világból

Kassa
|

Bár még jó az idő, a megyei önkormányzat szakértői azt ajánlják Kassa önkormányzatának, hogy hozzon létre éjjeli szállást a hajléktalanok számára. Felmérések szerint a téli hónapokban megközelítőleg 250 személy él Kassa utcáin.

Télen megnő a hajléktalanok száma a megyeszékhelyen. A hajléktalanszállók létrehozása a települések hatáskörébe tartozik, a Kassa megyei önkormányzat pedig anyagi támogatással járul hozzá fenntartásukhoz. 2010-ben a megyei önkormányzat 536 833 eurót különített el erre a célra. Ebből 408 821 euró jut Kassának.

A város eddigi elképzelése az volt, hogy megemeli a Bernátfalván található 50 férőhelyes szálló támogatását, de a megyei önkormányzat szociális ügyi szakértői arra figyelmeztetnek, hogy ez a kapacitás nem lesz elegendő. Ezért munkaügyi csoportot hívtak össze, melynek ajánlásait Zdenko Trebuľa megyeelnök levélben továbbítja a főpolgármesternek. Az ajánlás szerint ideiglenesen minimum 100 férőhelyes hajléktalanszállót kell létrehozni és egy 30 férőhelyes, betegellátást is biztosító létesítményt.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com