a világból

Lassan beköszönt a hideg idő Európa szívében. Sajnos már így késő ősszel borítékolható, hogy az öreg kontinensen ismét több száz hajléktalan pusztul el a szabad ég alatt.
Döbbenetes, hogy a hivatalos statisztikák szerint a jóléti - húsz éve újraegyesült Németországban - a lakosság 1 százaléka hajléktalan. A német nyelven "tető/fedél nélküli-nek" (Obdachlos) nevezett társadalmi réteg problémáját, pláne így a tél küszöbén nem lehet a szőnyeg alá söpörni. (Válás, haláleset, kilakoltatás, gyerektartás fizetés, alkoholizmus, drog, rokkantság, büntetett előélet - meg sem kísérelhető valamennyi bajforrás felsorolása...)

Ám szívszorító, hogy a germán statisztikák a 82 milliós legnépesebb EU tagországban 860 ezer csövesről szólnak. A szakemberek persze megkérdőjelezik, hogy ha ez a kvóta stimmel, akkor miként lehetséges, hogy a 3,5 milliós Berlinben, csupán 11 ezer hajléktalan van, s a fél annyi lakosú Hamburgban alig ezer polgárt tartanak nyilván regisztrált lakhely nélkül. A számháború és a nyomor a gazdag NSZK-ban is tartósnak ígérkezik

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #1 slopper 2010-11-25 14:59
" Sajnos már így késő ősszel borítékolható, hogy az öreg kontinensen ismét több száz hajléktalan pusztul el a szabad ég alatt."
Mik a hajléktalanok? Épületek, vagy termés, hogy elpusztulnak? üdv az újságírónak
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com